Suso Ruiz encapçala la llista de Compromís a Daimús

La candidatura, que equilibra experiència i renovació, es presenta com a alternativa de govern a 20 anys del PP

Suso Ruiz, 50 anys, catedràtic d’Economia i professor de l’especialitat d’Administració d’Empreses a l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva, és el nou cap de llista de Compromís a Daimús, elegit a les primàries celebrades pel partit al febrer. Ruiz va ser número 3 a la llista de Bloc-Verds per Daimús a les eleccions municipals de 2003 les primeres en què es va presentar i des de llavors ha estat número 2 per les llistes locals de Compromís i és actualment regidor de l’Ajuntament. Ruiz encapçala la llista de Compromís amb la voluntat de treballar per al poble i els seus veïns des d’una altra forma de fer política diferent al bipartidisme PSOE-PP per promoure regeneració democràtica de les institucions i per la transparència. Per això fonamenta la seua proposta en la participació ciutadana perquè la democràcia vaja més enllà de “consultar cada quatre anys per quin partit vols votar”. En segon lloc de la llista hi ha Consuelo Gonzàlez, 59 anys, professora de Física i Química i actualment regidora per Compromís a l’Ajuntament de Daimús. En tercer i quart lloc estan respectivament Anna Beneyto, 35 anys, professora de valencià; i Maximià Quiles, 42 anys, i forner. En cinquena posició Amàlia Ribera, 38 anys, administrativa; i la segueixen en el sisé Juan Manuel Miras, 44 anys, informàtic; i en el seté Josep Manuel Campos, 28 anys, operari de la Ford. Ruiz destaca que s’ha configurat una llista que serà un bon equip de Govern, conegut i reconegut en el poble, que permetrà millorar la gestió de l’Ajuntament i la qualitat de vida dels veïns.

Mesures de govern

La transparència, l’eficiència en la gestió econòmica i la participació seran els tres punts clau d’un govern de Compromís a Daimús que prioritzarà en el benestar de les persones en un context de crisi econòmica i social. Ruiz li retrau a l’actual equip de l’actual govern de Daimús, del PP, l’increment del nivell d’endeutament del consistori després d’haver augmentat un 10% la contribució i assenyala amb Compromís la gestió serà més eficient. “El nivell d’endeutament podria ser zero cosa que ens permetria desenvolupar moltes més inversions i, per tant, poder generar major ocupació i riquesa al municipi”, afirma el cap de llista. La coalició també anuncia accions per reduir l’atur com promoure la creació d’ocupació amb ajuts a l’emprenedoria, la implantació de noves empreses al poble i l’impuls de la formació ocupacional al poble.

A més, demana transparència en la contractació municipal a través de borses públiques i transparents baix uns criteris de selecció objectius vinculats a la situació socioecònomica personal i familiar. També es critica des de Compromís la gestió de l’enllumentat públic que considera poc transparent i eficient “té un cost massa elevat i no té en compte criteris ambientals”, indica el cap de llista que es compromet a canviar l’actual situació. Assenyala el regidor que va a desencallar l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana, pendent des de fa anys, i que planteja elaborar des de la transparència, la participació ciutadana i seguint l’interés general. Finalment, contra la pobresa s’impulsaria un sistema d’ajuts transparent per evitar l’exclusió social i l’estricte criteri de necessitat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *