Durant 2012 l’Ajuntament de Daimús s’ha gastat més de mig milió d’euros en contractació de persones en contracte de curt termini, per pal·liar els efectes de l’atur. Des del BLOC hem recolzat en tot moment el que l’Ajuntament contracte a les persones que es queden sense feina, però paral·lelament hem demanat que aquesta contractació, que al cap i a la fi es paga amb els diners de tots, es faça de forma transparent.

L’excusa del PP ha estat sempre que a tots els que han anat a l’Ajuntament a demanar feina, se’ls ha donat. La qual cosa si bé és certa, no deixa d’ocultar el descontrol que s’ha dut en la gestió d’aquests contractes, i l’arbitrarietat i discrecionalitat que s’ha tingut en quant a la durada.

Al final de la legislatura passada, tots els grups municipals, vam aprovar el document anomenat “Relació de llocs de treballs”(RPT) pactat entre el govern municipal i els representants sindicals dels treballadors. Ens semblava un bon document per començar de nou des de cero en el tema de la contractació, i regularitzar tots els contractes de la majoria dels treballadors de l’Ajuntament que duien (i continuen duent) caducats des de feia ja molts anys. A més d’una homologació de funcions, i regularització de les contractacions, aquell document, que no cal oblidar que ens va costar 24.000€, establia que la contractació de nous treballadors s’havia de fer mitjançant l’establiment de borses de treball, i açò va estar un dels punts fonamentals per al nostre vot favorable, ja que la tradició a l’Ajuntament de Daimús ha estat sempre la irregularitat i discrecionalitat en la contractació.

Ara enguany, ja no pot fer-se la contractació com fins ara. Cal recordar que l’Ajuntament de Daimús està “intervingut” i la normativa de l’estat impedeix l’augment de despeses en matèria laboral. Simplement per motiu de ser un municipi costaner i turístic, se’ns permet una contractació “de temporada”per tal d’atendre les necessitats derivades del turisme. Per tant ja no podrà contractar-se durant tot l’any, sinó sols durant l’època d’activitat turística que comença el proper març.

Davant d’aquesta nova realitat, demanem que es pose en funcionament l’únic aspecte de la RPT que encara es pot aprofitar: La constitució de borses de treball amb criteris de baremació públic i transparent, que permeten una contractació d’acord a la legalitat vigent.

Perquè el que no és acceptable és fer de la contractació de persones que han perdut el seu lloc de treball amb la crisi, un instrument de control i publicitat política. La contractació es fa amb els diners de tots, i també amb el recolzament majoritari dels grups polítics, i no es pot permetre que s’utilitze com instrument de promoció política de ningú. És per això pel que des del BLOC-COMPROMÍS exigim al govern municipal que s’establesquen uns barems públics i transparents per a la contractació i s’obriguen borses de treball per fer les contractacions de personal eventual d’enguany.

La negativa del PP a fer aquesta contractació ens demostraria que el que volen simplement és fer un ús partidista de les desgràcies dels veïns afectats per la crisi.