L’Ajuntament de Daimús (PP) encara no ha presentat els comptes de 2009

EL BLOC DENUNCIA PÚBLICAMENT QUE L’AJUNTAMENT ENCARA NO HA TRET ELS CONNEIXER LA LIQUIDACIÓ DE COMPTES DE L’AJUNTAMENT DE DAIMÚS CORRESPONENT A L’ANY 2009.

Estem ja a finals de 2010, i l’Ajuntament continua sense traure la liquidació dels comptes de l’any passat. A la marxa que anem no és d’estranyar que a 2011 encara no sapigam com va quedar la comptabilitat municipal de 2009. A més ja s’han passat tots els terminis legals per justificar els comptes: Abans de març de 2010 la llei marca que s’hauria d’haver presentat la liquidació al plenari, i abans de novembre al Tribunal de Comptes, i l’Ajuntament, incomprensiblement, continua sense traure comptes del 2009.

Fa ja quasi un any que l’Alcalde es va comprometre en traure els comptes de 2009 al mes de gener de 2010 i fer un pla de sanejament econòmic de l’Ajuntament, i a data d’avui encara no sabem com s’han gastat els diners públics de 2009 i el que és més important: QUANTES FACTURES D’ANYS ANTERIORS RESTEN PER PAGAR.

Perquè el problema no és quants diners es deuen als bancs (al voltant de 800.000 euros), sinó quantes factures estan fora de control, pendents de pagament, i dormint, en el millor dels casos en un caixó.

I aquest endarreriment en la presentació de comptes, a hores d’ara totalment injustificable, no fa més que augmentar les sospites de què el deute municipal és molt més gran del que ens temem.

L’assumpte és més greu en una època de crisi com l’actual i amb un ajuntament amb presumiblement un fort deute. L’endarreriment en traure la liquidació dels comptes no és nou, ja que l’Ajuntament ens té acostumats a presentar tant els pressupostos com les liquidacions de comptes amb un considerable retard, i sempre fora del termini que marca la llei. Més d’un any la Sindicatura de Comptes els ha cridat l’atenció.

Això sí, paral·lelament a aquest mutisme sobre la situació financera real, van buscant fonts extraordinàries de finançament com la decisió ara fa un any de vendre solars de l’Ajuntament –no dut a terme fins ara-; o la darrera d’ara, de posar un cànon a la concessió d’aigua potable del poble per als propers 25 anys. I tot açò sense que sapigam, després d’anar insistint durant tot l’any, quants diners es deuen.

Però el que encara ens sembla pitjor es que a determinades associacions, no controlades pel PP, els demanen fins l’última anotació comptable per tal de lliurar-los la subvenció promesa i aprovada en els pressupostos de 2010. El que no són capaços de fer ells ho exigeixen als demés.

Molt ens temem que s’està intentant deliberadament amagar al poble la dolenta situació financera de l’Ajuntament, i l’únic que es pretén és anar guanyant temps per tal d’arreplegar diners comptants i sonants per tal de pagar la traca final d’aquest govern municipal, encara que deixen per a molts anys venidors les caixes municipals plenes…de deutes.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *