Ara molts llauradors ja ni tan sols podran treballar la seua terra

El passat 28 de novembre, tres persones, membres d’una mateixa família, es trobaven en la parcel·la, propietat d’una d’elles, jubilat, realitzant labors de neteja del camp.

En el lloc es va personar un inspector de Treball acompanyat d’agents de la Guàrdia Civil, que els va requerir informació sobre la seua relació amb la propietat i les labors que estaven realitzant.

Segons les mateixes fonts, els dos jubilats van ser sancionats amb el pagament de 700 euros i a “assegurar durant un mes com autònom” al tercer. Aquesta actuació ha generat un gran malestar i temor, entre els agricultors valencians, propietaris en la seua majoria de parcel·les familiars que a excepció de pocs casos, es tracta de minifundis.

L’abandonament per part del Consell, de polítiques de protecció i potenciació eficients del sector agrari valencià, ha desembocat en una situació en la que el manteniment de la majoria dels camps valencians depèn exclusivament de persones que, tot i no obtenir més guanys que els justos per cobrir els costos de manteniment i producció, decideixen mantenir els seus cultius en el millor estat possible.

El sector agrari valencià continua mantenint un gran potencial pel que fa a generar llocs de treball i riquesa. El fet que es perseguesca laboralment als llauradors, sumat al fet que els inspectors de Treball vagen acompanyats d’agents de la Guàrdia civil, comporten uns efectes dissuasoris i d’acovardiment que suposen una clara i inexplicable discriminació respecte a altre tipus de col·lectius, quan a més, els llauradors i ramaders perceben unes de les pensions més baixes de jubilació.

Un Govern responsable deuria aportar raó i lògica en l’aplicació de mesures d’aquest tipus, i valorar correctament la importància que les pràctiques de manteniment dels nostres camps per part dels jubilats, tenen a l’hora de mantenir el sector agrari com una oportunitat més a l’hora de generar ocupació i col·laborar en la recuperació econòmica del nostre territori. El contrari és fomentar l’abandonament dels cultius i acabar d’ensorrar aquest sector. Més encara quan des del Govern només s’ordenen mesures recaptatòries per tal de saldar el deute amb els bancs, enlloc de destinar recursos per dinamitzar i potenciar l’activitat econòmica i emprenedora de la ciutadania.

Per això des del BLOC – Compromís per Daimús hem encetat una campanya informativa consistent en demanar una reunió del Consell Local Agrari (ja fa cinc dies i el PP encara no l’ha convocat), penjar uns cartells informatius pels bars i establiments del poble, presentar una moció a l’Ajuntament demanant al plenari una condena d’aquests fets i un compromís real amb la creació i aplicació d’un pla real i efectiu, que garantesca la recuperació del sector agrícola valencià, per tal de convertir-lo en un motor per a la recuperació econòmica del nostre territori i generadora de llocs de treball.

Igualment realitzarem una xerrada informativa, segurament la setmana que ve,  sobre com està actualment la legislació aplicable als treballs del camp

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *