BLOC-Compromís per Daimús demana una convocatòria urgent del Consell Local Agrari per tractar del canvi de normativa dels treballadors del camp

El canvi normatiu que s’ha produït fa uns mesos referent al règim de la Seguretat Social dels que treballen el camp va a provocar a curt termini grans canvis en la forma en què s’ha treballat el camp valencià fins ara.

Els fets ocorreguts a Xeraco a causa d’una inspecció de treball a treballadors del camp ha creat una alarma social sense precedents entre els treballadors i els xicotets propietaris del camp valencià. Aquesta alarma social s’ha vist encara més magnificada per la falta de coneixement de la nova normativa entre els molts professionals de l’agricultura.

En un sector on des de fa molts anys la rendibilitat ha anat disminuint, fins a fer difícilment sostenible el manteniment de la producció, mentre al mateix temps l’edat de la mà d’obra ha anat augmentant, normatives com aquesta no fan més que provocar un augment de l’abandonament de les explotacions agrícoles. Els qui han aprovat aquesta normativa, amb la intencionalitat de fer aflorar borses de treball submergit, no han fet més que mostrar el seu desconeixement profund d’un sector com el camp valencià, amb una estructura caracteritzada pel minifundisme, i actualment majoritàriament en mans de persones jubilades, o prop de l’edat de jubilació.

Des del BLOC-Compromís per Daimús, en vista del desconeixement per part dels professionals del camp del nou marc normatiu, tant entre els treballadors com entre els propietaris , i especialment entre aquells que cobren pensions de jubilació i es dediquen a les labors agrícoles, hem vist la necessitat que el Consell Local Agrari prenga cartes en l’assumpte.

Per això hem enviat un escrit al Sr. Alcalde de Daimús en el que se li demana, que com a president del Consell Local Agrari procedesca a una convocatòria urgent de dit organisme, on es tracte d’aquesta nova normativa i les seues conseqüències, i es determine com informar del canvi normatiu tant als propietaris de camps com als treballadors agrícoles.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *