Des del BLOC de Daimús un any més, a través dels representants del Grup Parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes, ha presentat una esmena als pressupostos de la Generalitat Valenciana per a que s’incloguera la construcció de l’escola dels Pedregals-Platja. Llastimosament, el grup del PP a les Corts valencianes, un any més, igual que en els dos pressupostos anteriors en què es va presentar la mateixa esmena, ha tornat a votar-la en contra.

En l’actualitat l’escola que tenim a Daimús, Mestre Rafael Noguera, es va construir amb una dotació de 3 unitats d’infantil i 6 de primària. En els darrers anys l’augment de població de la nostra localitat, derivada de l’expansió urbanística, ha fet que el nombre de xiquets passara de 89 en el curs 2001/2002 amb més de 300 en el curs 2012/13. De fet, en l’actualitat l’escola té 6 unitats d’infantil i 12 de primària, açò és, s’ha duplicat el nombre d’unitats.

Per a poder habilitar la duplicitat d’unitats s’ha canviat l’ús de dependències com la biblioteca, la sala d’usos múltiples i l’aula de psicomotricitat, convertint-les totes elles en aules de grup. A més des del curs, 2006/2007 s’han començat a instal·lar barracons al patí. En l’actualitat hi ha 6 barracons.

Al llarg dels darrers anys per part de l’Ajuntament s’ha habilitat i cedit a la Conselleria d’Educació un solar urbà, perfectament urbanitzat, amb dotació d’aigua i llum i, evidentment, amb una superfície major que la mínima que demanava Conselleria per tal de construir allí una nova escola d’una línea i així poder cobrir les necessitats d’escolarització.

Des del BLOC-COMPROMÍS per Daimús lamentem que una vegada més els diputats del PP frenen en sec, amb el seu vot en contra, les justes aspiracions del nostre poble a disposar d’unes condicions d’escolarització òptimes per als nostres xiquets i xiquetes materialitzades en la necessitat una segona escola per poder solucionar el problema de la massificació de l’actual, que concebuda per a 3 unitats d’infantil i 6 de primària ha d’assumir el doble d’unitats.