Els Pressupostos Generals de l’Estat previstos per a l‘any 2013 han suposat una reducció en inversions del 35,1% respecte a l’any anterior, però del 57,5% si considerem els de l’any 2011. Això, en termes absoluts, suposa únicament una inversió de 654 milions d’euros que es destinaran al nostre territori.

Si per a l’any 2012, les inversions al País Valencià van suposar una reducció de la inversió estatal que ens van situar un 43% per baix de la mitjana estatal, amb 201 € per habitant, la previsió per a l‘any 2013 genera un greuge comparatiu realment insuportable, contemplant una inversió per habitant en el territori valencià que passarà a ser només de 127,9 €.

Cal tindre en compte que la mitjana espanyola és de 225,5 €, i que, per exemple, en els pressupostos de 2013, cada ciutadà de Galícia rebrà 468,3€ i els de Castella-Lleó 620,3 €.

Tenint en compte que la població valenciana representa el 10,80 % del total de l’Estat, i que el nostre PIB fou del 102.941.902 € (9,60% del tota de l’Estat), queda clar que el nostre territori queda clarament perjudicat en els comptes de l’Estat per al 2013, atès que de cap manera es corresponen les inversions amb la nostra població ni amb la nostra aportació al PIB de l’estat.

Si bé es pot entendre que les inversions s’han vist reduïdes en tot l’Estat, de cap manera es pot compartir la decisió que en el País Valencià els retalls hagen de ser molt majors que els que s’han produït en la majoria de Comunitats Autònomes, allunyant-nos així de la legítima aspiració d’aconseguir la renda per càpita mitjana existent en l’estat espanyol.

Els pressupostos Generals de l‘Estat, un any més, no aprofiten per corregir els desequilibris existents que patim els ciutadans/es valencians/es, més encara  quan el deute històric que l’Estat manté amb el Govern Valencià està calculat en 8.926 milions d’euros des de 2002.

Però més encara, les inversions previstes en els pressupostos de l’estat per als pobles de la nostra comarca són senzillament zero, dixant així empantanada l’obra d’accés sud al port de Gandia, i deixant-nos un any més amb les obres emblemàtiques de la nostra comarca com són la circumvalació comarcal o el tren Gandia-Denia sense cap previsió de realització. Després de decades reinvidicant aquestes obres i escoltant promeses incomplides d’uns i d’altres cada vegada que s’acosta una campanya electoral, comprovem estupefactes com un any continuem esperant aquestes obres tant necessàries a la nostra comarca.

Per això demanem que l’Ajuntament de Daimús acorde la seua disconformitat amb els Pressupostos Generals de l’Estat,i inste  al Govern Espanyol a estimar i incorporar les esmenes parcials als Pressupostos Generals de l’Estat de 2013 presentades pels diferents grups polítics, referents a les inversions en la comarca de la Safor i especialment les que fan referència a les següents actuacions:

-Accés sud al port de Gandia, deixant l’actuació finalitzada en 2013.

-Inici de les actuacions consistents en la construcció efectiva de la ronda de circunvalació comarcal que desvie el pas de la carretera N-332 pels municipis de Bellreguard, Palmera, l’Alqueria de la Comptessa i Oliva.

-Inici de les actuacions consistents en la perllongació del traçat de la línia de ferrocarril de rodalies València-Gandia fins enllaçar aquesta darrera localitat amb la de Dènia.

Igualment demanem que l’Ajuntament de Daimús sol·licite al President del Govern Espanyol que la inversió prevista per al territori valencià s’adeqüe tant a la nostra població com a la nostra aportació al PIB estatal, acabant així amb la discriminació  que el territori valencià arrosseguen des de fa anys en les inversions de l’Estat.

Així mateix demanem un pla de retorn del deute històric que manté el Govern Espanyol amb els  valencians.