La subhasta de l’aigua potable del casc històric de Daimús queda deserta

La subhasta per triar quina empresa va a encarregar-se del subministrament de l’aigua potable al casc històric de Daimús que es va celebrar el dijous 31 de març, ha quedat deserta.

La subhasta obligava a pagar un cànon mínim de mig mil·lió d’euros, i sols va es va presentar una empresa, però en lloc del mig milió d’euros mínims sols va ofertar 150.000 euros, per la qual cosa no se li va adjudicar. Malgrat haver ofertat sols 150.000 euros, aquesta empresa ho feia a canvi de pujar el metre cúbic d’aigua un 50%, el que junt a altres conceptes suposava una pujada mitjana del rebut de l’aigua de més del 60%. Amb les dades presentades per aquesta empresa es confirmen els pitjors temors del BLOC de que aquesta forma de pagar el deute municipal va a suposar un fort encariment del rebut de l’aigua potable durant els propers 25 anys.

Ara l’Ajuntament ha tret de nou a subhasta aquesta concessió, però rebaixant a 300.000 euros el mínim que es vol cobrar. La pressa per arreplegar diners abans de que arriben les eleccions ha produït que la nova subhasta vaja a fer-se per via d’urgència, el que ocorrerà al voltant de la primera setmana de maig. Desgraciadament el pagament que hauran de fer els veïns es perllongarà una mica més: 25 anys.

Per suposat el BLOC va continuar oposant-se a que es venga ara, a uns dies de les eleccions l’aigua potable, que l’Ajuntament cobre els beneficis de 25 anys abans de que es produesca el canvi d’alcaldia, i que el nou ajuntament haja de ser qui autoritze l’augment brutal del preu de l’aigua que els veïns haurem de pagar durant 25 anys.
Però la set de diners que té el PP no s’acaba amb l’aigua. El passat dijous 31 de març van vendre dues parcel·les que tenien en la zona industrial del cementeri per prop de 400.000 euros. Creiem que aquestes actuacions a menys de dos mesos de finalitzar el mandat no tenen cap sentit i són una burla a l’ètica democràtica que hauria de marcar la conducta dels ajuntaments.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *