Els valencians aguanteu-se

JESÚS RUIZ. Regidor del BLOC a Daimús (Levante-EMV, el 16-agost-2010).

Si per uns moments havien pensat que el contingut del titular és una ordre prohibint anar al comú, doncs van errats, tot i que per uns moments, jo mateix, així ho vaig pensar en escoltar-la pels altaveus de l’escenari de la revetlla amb motiu de la celebració del X Concurs de Paelles als Pedregals de Daimús.

Fins i tot, vaig arribar a pensar que els serveis públics havien sofert algun tipus d’avaria i no en podien donar abastiment als centenars de persones que allí érem presents i, per això, en un gest d’hospitalitat, fins més enllà de les entranyes, es donava pas perquè evacuaren primer els no valencians. Però, res d’açò podia ser perquè no hi havien instal·lats serveis públics.

Evidentment estàvem assistint al penúltim acte de deplorable paròdia que ens tenen acostumats els mandataris del Partit Popular respecte la nostra llengua. L’alcalde de Daimús, en pujar a l’escenari, ens va regalar amb un, “Els valencians, aguanteu-se”. Seguidament, va canviar de llengua i es posà a parlar en castellà. Mal de llengües i ganes de crear conflicte on no tocava haver-lo, perquè més enllà d’utilitzar una llengua o un altra, ací el problema, llastimosament, és d’educació, de dignitat i de vergonya.

D’educació perquè el que sí que és de mala educació i de menyspreu és parlar així a totes les valencianes i valencians allí presents.

De dignitat, perquè no es així com es dignifica la nostra llengua. En un acte, amb presència de gent no valencianoparlant de fora del nostre país, però que venen estiuant anys i anys en les nostres platges, de segur que molts d’ells són capaços d’entendre’ns i, de qualsevol forma, hi ha moltes maneres, sense renunciar a la presència pública de la nostra llengua, per fer-nos entendre.

Però, sobretot, vergonya, senyores i senyors, vergonya ens hauria de donar, parlar als de casa d’aquesta manera i, encara més, quan hi ha convidats presents.

Les valencianes i valencians del BLOC no ens aguantem més. I vosté, s’aguanta?

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *