El BLOC exigeix conéixer la liquidació dels comptes de l’Ajuntament corresponent a 2009

Estem ja a meitat de l’estiu de 2010, i l’Ajuntament continua sense traure la liquidació dels comptes de l’any passat. L’endarreriment en traure la liquidació dels comptes no és nou, ja que l’Ajuntament ens té acostumats a presentar tant els pressupostos com les liquidacions de comptes amb un considerable retard, i sempre fora del termini que marca la llei. Més d’un any la Sindicatura de Comptes els ha cridat l’atenció.
Però aquest any la cosa és diferent, ja que per primera vegada el govern municipal ha acceptat que l’Ajuntament té un considerable deute.

Fa ja més de mig any que l’Alcalde es va comprometre en traure els comptes de 2009 i fer un pla de sanejament econòmic de l’Ajuntament, i a data d’avui encara no sabem com s’han gastat els diners públics de 2009 i el que és més important: QUANTES FACTURES D’ANYS ANTERIORS RESTEN PER PAGAR.

Perquè el problema no és quants diners es deuen als bancs (al voltant de 800.000 euros), sinó quantes factures estan fora de control, pendents de pagament, i dormint, en el millor dels casos en un caixó.

I mentre tant l’Ajuntament va aprovar uns pressupostos sense tindre en compte el deute. El que tenim clar, després de veure com es van gestionar els comptes públics en 2008, on es van incomplir inclús les normes subsidiàries aprovades, és que el pressupost aprovat no és res més que paper mullat, que sols va a servir per agreujar més encara el problema de les factures sense pagar, i l’endeutament de l’Ajuntament.

No entenem de cap de les formes com un ajuntament relativament menut, i on el govern municipal té majoria absoluta i porta manant més de vint anys, és incapaç de traure els comptes, de saber en que s’han gastat els diners, i saber que els queda sense pagar, en la forma i els terminis que determina la llei.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *