El BLOC considera lamentable que l’Ajuntament de Daimús acabe sent condemnat a pagar més de 45.000€ d’una indemnització

En el passat plenari del 15 de juliol l’Ajuntament va aprovar el pagament de més de 45.000 € en compliment d’una sentència judicial per indemnitzar a un propietari al que no se li havien reconegut uns metres en una reparcel·lació.
Tot el procés, que s’ha perllongat durant quasi 10 anys, s’havera pogut estalviar si l’Alcalde no s’havera encabotinat en no voler reconèixer allò que era evident i que quedava demostrat documentalment.

Primer es va reclamar per via administrativa, però l’Alcalde no va voler fer cas a les reclamacions. Si no s’havera encabotinat i havera fer cas a l’evidència, s’havera solucionat el problema sense cap cost per al municipi, i amb el propietari satisfet.

Però al no voler atendre a les reclamacions, va obligar a iniciar la via judicial, on l’Ajuntament ha sigut repetidament condemnat a pagar. Però malgrat tot, ha recorregut les sentències, i ha tornat a perdre fins que s’ha esgotat la via judicial.

Han calgut 3 sentències de 3 tribunals per tenir que acabar acceptant la raó, i això si, havent d’indemnitzar en més de 45.000 € al propietari al que no se li volia reconèixer la propietat d’uns metres de solar, i de pas també l’Ajuntament ha de pagar amb els diners de tots, les costes del procés que en aquest moment ignorem la quantia però qe de segur també serà elevada.

Durant aquests darrers anys ha estat molt fàcil no voler reconèixer els drets dels veïns en una reparcel·lació, negant el que demanen fins esgotar la via administrativa, i obligant a anar per via judicial fins esgotar-la també, perquè quan al final es perd, el que es condemnat a pagar és l’Ajuntament. Ens preguntem, quants veïns han vist en aquests anys els seus drets de propietat xafigats per no voler entrar en una reclamació judicial, sempre llarga, fastigosa, incerta i sobre tot cara?

El Bloc va votar a favor de la modificació del pressupost per a que s’indemnitze d’una vegada a aquest propietari, però el que de cap forma anem a acceptar és que es pretenga repercutir el cost de la indemnització sobre tots els propietaris de la reparcel·lació (com ja es va pretendre fer en 2007), ja que entenem que cap propietari s’ha beneficiat dels metres que ara se li reconeixen a aquest veí i els únics responsables d’aquesta situació són els que l’han propiciada: L’Alcalde i l’Agent Urbanitzador.

Per tant, i tal com vam expressar en el plenari, si es pretén que els propietaris paguen els costos d’aquestes sentències condemnatòries, el BLOC presentarà immediatament recurs al decret de l’Alcalde, i assessorarà als propietaris a que presenten recurs. Tampoc volem que siga l’Ajuntament el que tinga que pagar, ja que els veïns no tenim perquè pagar les conseqüències dels actes irresponsables de l’Alcalde. I per tant exigim tal i com es va apuntar al plenari, que siga l’Alcalde el que es pose en contacte amb l’agent urbanitzador per a que siga aquest qui assumesca el cost d’aquest procés.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *